Debiteurenbeheer uitbesteden

BLOG Debiteurenbeheer uitbesteden

Debiteurenbeheer uitbesteden, waarom ook niet?
Sommige ondernemers zijn terughoudend wat betreft het uitbesteden van debiteurenbeheer. De debiteurenadministratie wordt uit handen gegeven en hierdoor ben je als ondernemer afhankelijk van de debiteurspecialist. Je kunt minder invloed uitoefenen op de benadering van je klanten. Waarom zou je er dan voor kiezen om debiteurenbeheer uit te besteden?

De juiste specialist 
Om te beginnen is het allerbelangrijkste dat je de juiste specialist hiervoor inschakelt. De juiste specialist weet op welke manieren hij debiteuren moet benaderen, zodat zij op betaling overgaan én een goede klantrelatie in stand blijft. Een specialist heeft ervaring met verschillende soorten debiteuren en kan op elke situatie inspelen! Ook is een specialist altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. 

Focus op je onderneming
De meeste ondernemers vinden het debiteurenbeheer een van de mindere werkzaamheden. Mede door de angst dat een klantrelatie verstoord wordt door eventuele aanmaningen. Vaak wordt debiteurenbeheer daarom ook uitgesteld. Waar jij het moeilijk vindt om slechte betalers te benaderen, zorgt een specialist ervoor dat deze meer aandacht krijgen. Met het uitbesteden van het debiteurenbeheer kan je je weer volledig focussen op je eigen vakgebied en onderneming. 

Duidelijkheid 
Met het uitbesteden van het debiteurenbeheer creëer je duidelijkheid voor de klant, maar ook voor jezelf als ondernemer! Wij hebben al eerder in een van onze blogs geschreven dat het ontzettend belangrijk is dat je de juiste afspraken maakt over betalingen. Daarmee start je debiteurenbeheer al bij het sluiten van de overeenkomst. Daarnaast is het belangrijk dat je de betalingstermijnen hanteert. Is er een termijn van 14 dagen afgesproken? Wacht dan geen 30 dagen met een betalingsherinnering sturen. Hoe langer dit op zich laat wachten, hoe later er door een klant betaald wordt. Ook hierom zou je kunnen kiezen voor het uitbesteden van het debiteurenbeheer. De specialist houdt de termijnen in de gaten en zal tijdig de debiteuren benaderen. Tijdig contact zorgt voor een tijdige betaling!  

Join Debiteurenbeheer 
Wil je als ondernemer jezelf volledig kunnen focussen op je onderneming? Besteed het debiteurenbeheer uit aan een specialist! Bij Join Debiteurenbeheer weet je zeker dat jouw debiteurenbeheer in goede handen ligt. Van begin tot eind kan Join Debiteurenbeheer het debiteurenbeheer voor je verzorgen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.
En uiteraard blijf jij door middel van rapportages op de hoogte van de voortgang en contactmomenten met jouw klanten.

Wil je meer informatie over het uitbesteden van debiteurenbeheer? Neem dan contact op via 0318 – 82 34 34 of info@joinincasso.nl