BLOG - "Mijn klant betaalt zijn rekening niet. Wat nu..."

Efficiënt debiteurenbeheer levert geld op!

Het gebeurt bij ondernemers regelmatig dat klanten rekeningen niet of te laat betalen. Met mogelijk de nodige gevolgen voor jouw liquiditeitspositie en mogelijkheden om jouw leveranciers te betalen. Hoe kun je dit tot een minimum beperken?

Juiste inhoud van factuur en aanmaning
Een factuur en een herinnering of aanmaning zijn niet zomaar brieven die je even tussendoor opstelt. Het resultaat (lees: betaling) valt of staat met de inhoud van je factuur en herinnering of aanmaning. Zorg dat de inhoud goed is met de juiste opbouw. Join Debiteurenbeheer kan je hierin bijstaan en zorgen dat de inhoud volledig en helder geformuleerd is, zodat jouw klant tijdig aan zijn/haar verplichtingen voldoet.

Opeenvolgende stappen en termijnen
Mocht jouw klant de factuur niet binnen de betalingstermijn betalen en niet reageren, zorg dan voor consequente opvolging. Wacht na de vervaldatum van de factuur niet te lang met het versturen van een betalingsherinnering en daarna een aanmaning. Stel ook in deze brieven een duidelijke betalingstermijn en volg deze consequent op. Join Debiteurenbeheer kan je helpen de stappen te formuleren die voor jouw specifieke situatie het beste werken om betaling te verkrijgen én je klantrelatie goed te houden. JOIN staat je bij in het bepalen van de juiste stappen en termijnen, zodat jij helder en op klantvriendelijke wijze jouw klant tot betaling beweegt.

Persoonlijk contact
Ook persoonlijk contact is onderdeel van jouw debiteurenbeheer. In de huidige economische tijd is persoonlijk contact met de klant zelfs meer dan ooit van belang. Een luisterend oor en begrip voor situaties, kunnen leiden tot werkbare oplossingen en afspraken. Je krijgt hiermee dan niet alleen je factuur betaald, maar verstevigt ook nog eens de relatie met jouw klant.

Meer weten voor advies of je operationeel debiteurenbeheer uitbesteden voor professionele opvolging? Neem geheel vrijblijvend contact op met Corné de Man via 0318-82 34 34 of info@joinincasso.nl

 

www.joinincasso.nl